Ett digitalt livesänt event den 5 november 2020

Juriststämman Special

- Kampen mot den organiserade brottsligheten

Ett forum för kriminalrättsliga frågor

Juriststämman Special är ett digitalt livesänt event i Svensk Juriststämmas tecken med ett väl utvalt och aktuellt ämne som ligger i tiden. I år ägnar vi eventet åt kriminalrättsliga frågor med temat ”Kampen mot den organiserade brottsligheten”.

Kampen mot den organiserade brottsligheten debatteras häftigt och regeringens åtgärder mot gängkriminalitet, det så kallade 34-punktsprogrammet, omfattar åtgärder på både kort och lång sikt, nya verktyg för myndigheterna, hårdare straff och ett bättre brottsförebyggande arbete. Dialogen i media är stundtals vass och antalet föreslagna lösningar många – ämnet berör!

Under en hel dag får du ta del av spännande panelsamtal, seminarier och debatter med väl utvalda representanter inom varje ämne från Sveriges riksdag, myndigheter och rättsväsende. Varmt välkommen!

PRIS

2 900kr

(exkl. moms)

Juriststämman Special utförs digitalt. Det innebär att eventet livesänds från en inspelningsstudio. Du som deltagare deltar digitalt via en länk.

Vi ses på distans!


Vad säger Brås forskning om organiserad brottslighet?

Med Daniel Vesterhav och Johanna Skinnari

Polisens bekämpande av gängkriminalitet

Hur ser verkligheten ut? Med Niclas Andersson

Påföljdssystemets utformning

Ett panelsamtal om möjligheter och utmaningar i ämnet med experter såsom Martin Borgeke, Karoline Fridolf, Eva Thunegaard samt Anders Perklev som moderator.

Kampen mot den organiserade brottsligheten

HUVUDDEBATT


Med experter såsom Morgan Johansson, Amir Rostami, Petra Lundh, Christina Gellerbrant Hagberg, Daniel Vesterhav samt med Willy Silberstein som moderator.

Säkra din digitala plats

Boka nu